Consultes sanitàries

Si bé a nivell sanitari la COVID-19 és la principal batalla, els centres d’atenció primària i els serveis de suport a pacients d’altres malalties, com el càncer, segueixen funcionant. A continuació tens els recursos disponibles al nostre districte:

Recursos

Canal La Meva Salut

Les persones que encara no tinguin accés a La Meva Salut, excepcionalment, i per evitar carregar al personal dels centres d’atenció primària (CAP) amb feines afegides, podran donar-se d’alta trucant al número 900 053 723 sense necessitat d’acudir presencialment al centre o a través de canalsalut.gencat.cat/lamevasalut-registre.

Centres d’atenció primaria (CAP)

CAP Guineueta                tel. 932749534
CAP Turó                          tel. 934074055
CAP Roquetes                 tel. 932768068
CAP Rio de Janeiro         tel. 932769900
CAP Chafarinas               tel. 933542222
CAP Ciutat Meridiana     tel. 933508889
CUAP Cotxeres                tel. 932438989

Els Centres d’Atenció Primària obren de dilluns a divendres no festius, l’horari habitual de 8 a 20 h.

Els caps de setmana, i de 9 a 17h, estaran oberts el CAP de Guineueta, Rio de Janeiro i Ciutat Meridiana, a Guineueta s’hauran d’adreçar els usuaris de Turó i Roquetes i a Rio de Janeiro els de Chafarinas

Obtenir la targeta sanitària sense l’empadronament durant la pandèmia

Com a mesura excepcional en el context de la pandèmia del coronavirus SARS-CoV-2 les persones que són residents a Catalunya o les persones residents que encara no havien pogut empadronar-se i demanar la targeta sanitària individual, ara ho podran fer sense haver d’anar a el centre d’atenció primària.

I rebran per correu electrònic un resguard provisional amb el codi d’identificació personal (CIP) assignat, que els permetrà l’accés als centres i serveis de el sistema sanitari públic.

Aquest formulari estarà operatiu mentre duri la situació d’alerta sanitària i el pots consultar a la web catsalut.gencat.cat.

Anticoncepció gratuita

Es pot accedir a la Interrupció Voluntària de l’Embaràs a través dels serveis d’atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIRs). L’Anticoncepció d’Urgència es pot aconseguir als ASSIRs i a les farmàcies.

Si teniu problemes per aconseguir-ho contacteu a:

Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC)

L’AECC ofereix un telèfon per donar atenció social i psicològica, suport, acompanyament i orientació mèdica i d’infermeria a les persones malaltes de càncer i a familiars o cuidadors.

Telèfon: 900100036
Pàgina web: https://www.aecc.es/

A la Xarxa Suport 3VR considerem que el primer recurs a tenir en consideració és la auto-organització en l’entorn mes proper (la vostra escala, el tram de carrer…). Feu xarxa i detecteu les situacions de risc de les persones o famílies més vulnerables. En els següents enllaços podeu trobar més informació dels temes més importants i, si encara així necessiteu suport, ompliu el nostre formulari.