Serveis psicològics

Aquestes setmanes de confinament i d’aïllament social, de crisi sanitària, econòmica i social, són una dura prova per a totes nosaltres.

Aquest dies estem patint pèrdues i les circumstàncies ens han tret les eines per combatre les angoixes i el dol. Els acomiadaments laborals, l’allunyament dels éssers estimats, la seva pèrdua o malaltia, són problemes als que ens hi hem d’enfrontar sense el contacte, el caliu necessari. Però també les males convivències, o la manca d’empatia..

Centenars de professionals i entitats s’han bolcat per abordar aquesta problemàtica i ens ofereixen solucions on-line i editades gratuïtament. Aquí us en fem una petita relació:

Recursos

Espai Coneix

Durant aquests dies de confinament Espai Coneix ofereix de forma gratuïta:
Acompanyament psicoemocional a la situació extraordinària de la mà d’Elisenda Vallès (Psicòloga col. 27498, Mediadora i Terapeuta Gestalt) . Correu de contacte: evallesc@espaiconeix.org.

Gestió de les relacions en temps del coronavirus de la mà de Mireia Pujol (Mediadora registrada al Centre de Mediació de Dret Privat de la Generalitat de Catalunya i Màster en Programació Neurolingüística). Correu de contacte: mpujolc@espaiconeix.org.

Servei de convivència en temps de confinament: Fes-nos arribar les teves preguntes i consultes sobre els problemes de convivència que estiguis vivint. Resoldrem els teus dubtes i t’ajudarem a gestionar les dificultats de convivència. Correu de contacte: mediacio@espaiconeix.org.

Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya

El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya habilita un telèfon d’assessorament psicològic on professionals experts en emergències atendran la ciutadania que presenti malestar emocional, a causa de la situació actual, per tal de fer una primera contenció i redirigir-los als diferents serveis d’atenció psicològica existents.

L’horari d’atenció és de 9:00 a 20:00 h, inclosos caps de setmana, i el telèfon de contacte és: 649.756.713.

Aquest telèfon és d’ús exclusiu per a persones que necessitin el servei d’assessorament psicològic. Preguem abstenir-se trucades amb altres finalitats per tal de garantir el correcte funcionament del servei.

Més informació a la seva web.

Ajuntament de Barcelona

L’Ajuntament de BCN ha habilitat aquests telèfons per atendre emocionalment i professionalment a la població. Són telèfons gratuïts i darrere hi ha experts i psicòlegs.

  • Població general: 649756713
  • Autònoms/es: 900505805 (AUTONOMS2020)
  • Treballadores de la llar i la cura: 900505805 (DOMICILIO2020)
  • Professionals de serveis essencials: 935678856
  • Telèfon de l’Esperança: 682900500

Col·lectiu Sisifo

Servei per les veïnes de la Zona Nord, contacteu amb l’AVV Ciutat Meridiana (633.763.450 o avvcmeridiana@gmail.com).

Associació LA TIRETA Salut Mental

Des de l’Associació LA TIRETA Salut Mental comunitària als barris posem a la vostra disposició aquest  servei gratuït per a totes aquelles persones que pateixin malestar emocional davant la situació actual del Covid-19. Els vostres missatges seran atesos per l’equip de psicòlegs/es col.legiades de la nostra entitat. Esperem els vostres  e-mails que contestarem en un plaç màxim de 24 hores”.

Correu electrònic: latiretasalutcomunitaria@gmail.com.

Hospital de Vall d’Hebron

Consulta la seva pàgina web: https://coronavirus.vallhebron.com/som-al-teu-costat/.

Altres recursos

Arxius

Guia de gestió psicològica  (pdf)

Consells psicològics  (pdf)
per a llargues estades dins de casa

Col·lectiu Sisifo  (pdf)
Zona Nord – AVV Ciutat Meridiana

A la Xarxa Suport 3VR considerem que el primer recurs a tenir en consideració és la auto-organització en l’entorn mes proper (la vostra escala, el tram de carrer…). Feu xarxa i detecteu les situacions de risc de les persones o famílies més vulnerables. En els següents enllaços podeu trobar més informació dels temes més importants i, si encara així necessiteu suport, ompliu el nostre formulari.